Klasblog

Gevonden: lievelingsmijter van Sinterklaas

Woensdag 05 December 2018

De kleuters van juf Heidi hebben een brief gevonden in de zaal die klaar staat voor het grote Sinterklaasfeest van morgen. In die brief stond dat de Sint zijn favoriete mijter kwijt was en dat hij daarom niet naar school durfde te komen. De kleuters hebben dan alle andere kleuters en het 1ste en 2de leerjaar verwittigd dat ze mee moeten helpen zoeken naar de mijter.

Na overal te zoeken hebben de kinderen de mijter gevonden: Hij hing aan de grote kraan van de werken aan de overkant. Waarschijnlijk heeft één van de zwarte Pieten deze mijter per ongeluk in zijn zak gestoken (of heeft deze opgezet) en is die er uitgevallen toen ze boven op het dak stonden. Er werd onmiddellijk naar Sinterklaas getelefoneerd om te zeggen dat ze de mijter hadden gevonden. Deze mijter gaan ze morgen aan Sinterklaas afgeven. De Sint heeft gezegd dat hij nu zeker op bezoek gaat komen.