Klasblog

Tweedaagse Gent (deel 4)

Donderdag 28 Oktober 2021

Op donderdag 28 oktober was het eindelijk zover..  

We namen in Willebroek de trein naar Gent. Daar aangekomen wandelden we onmiddellijk naar onze eerste activiteit. We kwamen de diepste geheimen van het Gravensteen te weten. Daarna was het tijd voor een picknick aan de Leie. Nadat onze boterhammen op waren, maakten we een boottocht. De gids vertelde veel over de stad. We zagen het oudste gebouw, het kleinste gebouw, het lelijkste gebouw en nog zo veel meer. We deden zelfs een 'raceke' tussen de verschillende klassen. De boten kunnen toch sneller varen dan dat we eerst dachten ;-) Om onze dag af te sluiten, deden we nog een graffitiwandeling. We zochten zelf de weg en zagen heel wat mooie kunstwerken. Zijn er klassen verloren gelopen denk je? ;-)

In het hostel aangekomen, gingen we naar de juiste kamer en aten we lekkere spaghetti. We keken samen nog een film en dan was bedtijd!

Na een kort nachtje, gingen we vrijdag al terug op stap. In het industriemuseum zagen we veel machines. We weten nu hoe ze vroeger kledij maakten en kwamen ook te weten hoe zo'n machine juist werkte. Op naar onze laatste activiteit dan. Een heel spel waar we het grootste geheim van het Belfort te weten kwamen en de schat moesten openen. We zagen de hele stad vanop de top van het Belfort. Spannend!!

En dan.. lopen! We moesten onze trein halen. Net op tijd! Nu hebben we welverdiende vakantie en kunnen we uitrusten van onze tweedaagse!

Wat een fijne ervaring was dit!