Klasblog

Bokrijk (deel1)

Dinsdag 26 September 2023

Hallo allemaal!

Op 26 september 2023 maakten we met het vierde leerjaar een geweldige uitstap naar Bokrijk. Het was een dag vol avontuur, geschiedenis en plezier die we nooit zullen vergeten!

We begonnen onze reis door de tijd in het prachtige openluchtmuseum van Bokrijk. Daar konden we oude, authentieke huizen en boerderijen uit verschillende periodes van de Belgische geschiedenis verkennen. Het voelde alsof we echt in het verleden waren gestapt en de manier van leven van vroegere generaties konden ervaren.

Een hoogtepunt van de dag was het bezoek aan de school in het museum. We zagen hoe de konderen vroeger les volgden. Nadien mochten we proberen om een oude spelen zoals bikkelen en hinkelen onder de knie te krijgen!

Natuurlijk hadden we ook tijd om te spelen en plezier te maken. Het speelbos en de avonturenspeeltuin waren favoriete plekken voor veel van ons. We klommen, gleden en hadden plezier in de frisse buitenlucht.

Tijdens de lunch genoten we van een picknick in het prachtige groen van Bokrijk. Het was een geweldige gelegenheid om bij te praten met vrienden en nieuwe herinneringen te maken.

Aan het einde van de dag keerden we terug naar school met een schat aan nieuwe kennis over de geschiedenis en het erfgoed van BelgiĆ«. 

Bokrijk, bedankt voor een onvergetelijke dag vol ontdekkingen!

Tot de volgende keer,
Het vierde leerjaar