Klasblog

De eerste maand in 6A

Zaterdag 30 September 2023

De eerste maand in het 6e leerjaar zit er officieel op! Nu we elkaar allemaal goed kennen, inclusief de nieuwe juf en nieuwe leerling, zijn we goed begonnen met de lessen. De eerste toetsen zijn gemaakt, de eerste opdrachten zijn gegeven.

In onze klas doen we veel meer dan alleen op onze stoel zitten. We werken aan staantafels, in groepjes en oefenen online op onze laptop. In een Godsdienstles mediteerden we om de dag af te sluiten. (Even voor de duidelijkheid, de kinderen slapen dus niet :) , maar worden rustig en denken aan zo weinig mogelijk onder begeleiding van rustige muziek.) Als de klas een zware les heeft gehad of wat tijd te veel heeft, gebruiken we ons tussendoortjesrad! Favoriete tussendoortjes van de maand: 'Just Dance' en 'de juf zegt'.

Om de maand af te sluiten, eindigden we donderdag met de belevingsloop. Springen op springkastelen, voetballen, krijten, plaktattoos, een dansworkshop en als laatste onze belevingsloop zelf. Het mooie weer maakte ons nog vrolijker!

We zijn benieuwd wat de volgende maanden ons gaan brengen.