Klasblog

3B ging 100 jaar terug in de tijd.

Donderdag 20 September 2018

8:01: strakke timing, iedereen op de bus. De lange rit werd vergezeld met de film 'De gelaarsde kat. Eindelijk aangekomen, tijd om broodjes te bakken. Na een korte rondleiding over hoe het brood gemaakt werd 100 jaar geleden was het aan ons. Kneden, platrollen en opvullen met suiker of appeltjes. Hup de oven in!

In de namiddag gingen we naar school. Zuster Adriana stond vooraan in de klas. Er werden best wat kinderen gestraft, wat waren ze streng vroeger. Schrijven op zo'n lei met een griffel was ook niet alles, zeker toen we allemaal (ook de linkshandigen) met rechts moesten schrijven. 'Links daar zit de duivel!', zei zuster Adriana de hele tijd.

Op weg terug naar huis hadden we wat file, gelukkig kon de film Shrek onze gedachten verzetten.