Foto's

Leerlingen Sancta Maria nemen deel aan de Vlaamse veldloopdag voor scholen

Woensdag 10 Oktober 2018

Onder een stralende zon stonden 69 leerlingen op 26 september aan de start van de Vlaamse veldloopdag voor scholen. Het vijfde en het zesde leerjaar was spijtig genoeg niet aanwezig omdat die zich aan het uitleven waren op natuurklassen in Voeren. Het parcours was uitgetekend op en rond de atletiekpiste van stadion De Schalk. Het eerste en het tweede leerjaar liepen 600 meter, het derde en het vierde deden 900 meter en het vijfde en het zesde kreeg 1200 meter voorgeschoteld.

Leerlingen, hun ouders en de leerkrachten zorgden voor een leuke ambiance in en rond het stadion  ‘De Schalk’ in Willebroek. Onze jongens en meisjes liepen een resem medailles en ereplaatsen bijeen.En dat ondanks sterke tegenstand van verschillende scholen uit Tisselt, Blaasveld en Willebroek.

Hier de voornaamste uitslagen :

- De meisjes van het eerste leerjaar haalden de overwinning binnen met Loïz Loecke en Julie Verrycken werd mooi vijfde. Bij de jongens was er een bronzen medaille voor Jibril El Jaouani.  

- In het tweede leerjaar noteerden we een derde plaats voor Lobke Pepermans en een vijfde plaats voor Annelotte Van Ingelgem. Bij de jongens was er een overwinning voor Sam Goossens en brons voor Noah Bouchouari.

- Bij de meisjes van het derde leerjaar was er goud voor Lisse Peeters en een vierde plaats voor Marthe Gea.

- Bij de meisjes van het vierde leerjaar was er een vierde plaats voor Willeke Van Ingelgem.

Naast alle namen hierboven waren er ook nog een heleboel anderen die letterlijk hun beste beentje voorzetten tijdens deze sportieve namiddag.

We zijn ervan overtuigd dat ze er volgend jaar allemaal terug bij zullen zijn.

Cindy, de turnjuf