Klasblog

Naar de winkel en op bezoek bij de slager

Maandag 04 Februari 2019

Vorige week werden de leerlingen van het vijfde leerjaar verdeeld in kleine groepjes. Ieder groepje kreeg een recept en had de opdracht om dit recept om te zetten naar een recept voor 29 personen.  De hele klas  zou namelijk een heuse kookvoormiddag houden.

Vandaag vertrokken de leerlingen met de fiets naar de winkel en gingen ze in hun groepje de nodige ingrediĆ«nten kopen. Eerst moesten ze alle producten zoeken, dan een schatting maken van de kosten om vervolgens, nadat ze het nodige geld hadden gekregen van de juf,  te betalen aan de kassa.  Dit ging heel vlot!

Nadat alles werd gekocht, vertrokken de leerlingen naar de slager. Daar werden ze verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg informatie over de werking van de winkel en de toonbank. De andere groep kreeg informatie van de slager in het atelier en mocht zelf ook aan de slag.

De kinderen hadden er plezier in!