Klasblog

Netbaltornooi 20 maart 2019 Netjes gepresteerd van onze jongens en meisjes!

Donderdag 21 Maart 2019

Sancta Maria van de Breendonkstraat vaardigde vijf ploegen af voor het netbaltornooi in Sporthal De Schalk. Met 33 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar konden weer heel wat kinderen zich een namiddag sportief uitleven. We waren één van de zes verschillende scholen die zich inschreven voor deze sportieve namiddag.

Netbal is een vereenvoudigde vorm van volleybal waarbij de bal niet moet getoetst worden. De deelnemers mogen de bal vangen alvorens hem te passeren naar een ploeggenoot. Om te scoren moeten ze de bal met twee handen over het net gooien. Als de tegenstander de bal niet kan opvangen en de bal op de grond stuitert scoor je een punt.

Onze jongens van het vijfde leerjaar behaalden in hun reeks een mooie tweede plaats.  De jongens van het zesde leerjaar wilden uiteraard niet onderdoen. Zij deden het uitstekend met een eerste en een tweede plaats in hun reeks.  
Dat netbal niet alleen een specialiteit is van de jongens werd bewezen door de meisjes van het vijfde leerjaar. Zij eindigden mooi vierde. Ook de dames van het zesde leerjaar deden het uitstekend met een zilveren medaille als resultaat.  

Maar of je nu eerste of laatste eindigt, eigenlijk maakt dat niet veel uit. In onze school geldt nog altijd het Olympische principe van ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’. Maar op het vlak van aantal deelnemers aan sportieve evenementen is onze school nooit ver van de eerste plaats.

Turnjuf Cindy