Klasblog

3B gaat terug in de tijd.

Vrijdag 17 September 2021

Terug naar 1919, waar er geen corona was, maar de Spaanse griep. Mondmaskers en aanpassingen waren ook nu belangrijk.

In de voormiddag leerden we brood bakken. We leerden dat de ingrediƫnten voor brood: water, meel (of bloem) en gist zijn. Na heel wat kneed en bolwerk, was het tijd voor het vullen en versieren. Al snel was ons lekkers gebakken.

In de namiddag moesten we terug naar school, maar dit was niet de Sancta Maria basisschool. Het was de school van meester Jozef, die samen met de (slaag/aanwijs/ritme) stok genaamd Isidoor, verantwoordelijk was voor het onderwijs van alle kinderen van 6 tot 14. Katrijn voor de meester (juf Synn in het echt) was al voor de derde keer het zede leerjaar aan het doen. Wat een moeilijke taak.

Na al die lessen tijd voor in de speeltuin te spelen. Deze was buiten het park en dus lekker modern.