Klasblog

Uitstap Gent

Vrijdag 25 November 2022

Donderdag gingen we samen met het tweede leerjaar op uitstap naar Gent. Na een klein uurtje rijden met de bus kwamen we aan in het mooie, zonnige maar koude Gent. Na een korte wandeling zagen we het Gravensteen al. Aan de grote poort aten we nog een lekker koekje en dronken we nog een slokje water. Joepie… tijd voor de rondleiding met een gids. We mochten als echte ridders door het kasteel wandelen. De gids vertelde ons heel wat leuke weetjes over vroeger. Soms mochten we zelf ook iets proberen. Na de leuke gidstocht gingen we met onze knappe stapbenen naar een lekker zonnig plekje om onze boterhammetjes op te eten. Daarna mochten we nog even spelen op een grasplein. Dan was het tijd om naar het grote Belfort te gaan. Oef we mochten de lift nemen om helemaal naar boven te gaan. Daar konden we dan geniet van een 360° uitzicht over Gent. Dat was voor de meeste kinderen (en juffen) echt genieten. Naar beneden moesten we wel met de trappen. Gelukkig dat alle kinderen zo voorzichtig konden zijn. 1000 stappen later konden we wat uitrusten op de busrit terug naar huis. Wat een fijne dag!