Klasblog

"Goudlokje en de 3 beren"

Dinsdag 14 Maart 2023

https://www.youtube.com/watch?v=j4KFxzhC92E

‘In het bos staat een huisje, daar wonen mama, papa en kleine beer. ‘s Morgens maakte mama beer pap, maar die is te warm dus gaan ze eerst een wandelingetje maken in het bos. Ondertussen piept Goudlokje binnen in het huisje van de beren. Ze ruikt de lekkere pap en smult de 3 kommetjes  leeg. Dan gaat ze naar de woonkamer, ze ziet 3 stoelen. De grootste is te hard, de middelste te zacht en de kleinste stoel is goed. Ze wiebelt zo hard dat het pootje breekt. Dan gaat ze naar de slaapkamer want ze is moe. Ze test de bedden, het grootste is te hard, de middelste is te zacht. Het kleinste bedje is juist goed. Goudlokje valt in slaap. Dan komen de 3 beren thuis, wat zien ze … ???  Er is van de pap gegeten, kleine beer is verdrietig. Hij ziet ook dat zijn stoeltje kapot is. De beren horen gesnurk uit de slaapkamer en gaan kijken. Wie ligt er in het bedje van kleine beer ?  Ze gaan boos rond het bed staan. Goudlokje opent haar ogen, ze ziet boze beren en schrikt. Ze loopt bang weg en komt niet meer terug.’